A tortilla elkészítéséhez a kukoricalisztet a tojásokkal és a tejjel jól összekeverjük. Ha nincs tortilla sütőnk, palacsintasütőben 4-5 mm vastagságú lepényeket sütünk a tésztából.
Ha sűrűbbre, gyúrható tésztára készítíjük, akkor 3 dl vízzel keverjük össze a 30 dkg lisztet, és a tojást hagyjuk el. Az így kapott tésztát 12 darabra osztva kinyújtjuk, majd megsüthetjük sütőben is egy tepsiben vagy sütőlapon. Akkor jó, ha kicsi hólyagocskák keletkeznek rajta, amelyek jobban megpirulnak.
A töltelékhez vajon megdinszteljük a karikákra vágott pórét és a darált húst a paprikával, majd hozzáadjuk a kukoricát, a babot és az apróra vágott paradicsomot. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel, végül megöntözzük a citromlével. Ha összefőtt, a tortillákat ezzel a töltelékkel megtöltjük és feltekerjük.
A csípős mártás hozzávalóit robotgéppel vagy aprítógéppel összeturmixoljuk. Készíthetjük kicsit darabosra is, ez esetben a hagymát és egy paradicsomot finomra vágva a végén adjuk hozzá. A mártással meglocsoljuk a tölteléket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.