Előkészítés: A sertéskarajt megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában két-három helyen bevágjuk, és klopfolóval laposra veregetjük. Sóval, borssal beszórjuk. A búzát enyhén sózott vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük, és kicsit hűlni hagyjuk. A hagymához keverjük a kinyomkodott zsemlét, az előfőzött búzát, a napraforgómagot, a tojást, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, csípős paprikát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kiklopfolt húsra rúd alakban rátesszük a tölteléket, feltekerjük a húst, és konyhai zsineggel jó szorosan összekötözzük. Kívülről is beszórjuk sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, és tepsibe tesszük. Aláöntjük az olajat, kevés vizet, lefedjük alufóliával, és a sütőben kb. 40 percig pároljuk. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, megöntözzük a húst a levével, majd a sütő hőjét levesszük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), a húst visszatesszük, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük, kb. 15 perc pihentetés után szeleteljük, majd tálaljuk. Sült burgonyát kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 450 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.