Előkészítés: A sertéskarajt megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában két-három helyen bevágjuk, és klopfolóval laposra veregetjük. Sóval, borssal beszórjuk. A búzát enyhén sózott vízben félpuhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, összekeverjük, és kicsit hűlni hagyjuk. A hagymához keverjük a kinyomkodott zsemlét, az előfőzött búzát, a napraforgómagot, a tojást, a petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, csípős paprikát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kiklopfolt húsra rúd alakban rátesszük a tölteléket, feltekerjük a húst, és konyhai zsineggel jó szorosan összekötözzük. Kívülről is beszórjuk sóval, borssal, köménnyel, pirospaprikával, és tepsibe tesszük. Aláöntjük az olajat, kevés vizet, lefedjük alufóliával, és a sütőben kb. 40 percig pároljuk. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, megöntözzük a húst a levével, majd a sütő hőjét levesszük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), a húst visszatesszük, és kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kivesszük, kb. 15 perc pihentetés után szeleteljük, majd tálaljuk. Sült burgonyát kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 450 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.