Elkészítés: A tarját sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egész köménnyel, és forró olajon kérgesre sütjük.
A sárga- és fehérrépát, a zellerzöldet, valamint 5 deka vöröshagymát nagyobb darabokra vágunk, és egy tepsibe tesszük. Ráhelyezzük az elősütött húst, amit megkenünk fokhagymával és meglocsolunk búzasörrel, valamint kevés vízzel. Az egészet alufóliával letakarjuk, és 200-220 fokos sütőbe helyezzük. Fél óra elteltével a megpucolt, felkockázott burgonyát a tepsibe szórjuk a hús mellé, és az egészet további fél óráig sütjük.
A hús elősütéséből visszamaradt zsiradékon megpirítunk 5 deka vöröshagymát, majd hozzászórunk pár szem borókabogyót, beletesszük a savanyú káposztát. Fedő alatt puhára pároljuk.
A paradicsompürét kevés olajon megpirítjuk. Elkeverjük benne a lisztet, majd a hús sörös párolólevéből annyit öntünk hozzá, hogy kellemes állagú mártást kapjunk. Kevés sört locsolhatunk még hozzá, és még egyszer felforraljuk. A húst és a káposztát ezzel a mártással tálaljuk.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.