Elkészítés: Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott vöröshagymát és a kb. fokhagymagerezd nagyságú, lereszelt gyömbért. Amikor a hagyma már üveges, hozzáteszem a kockára vágott, hámozott sütőtököt, pár percig pirítom. Majd hozzáadom a barna cukrot, és addig hevítem, míg a cukor felolvad. Ekkor ráöntöm a fehérbort és a zöldséglevest, és fedővel letakarva addig főzöm, míg a sütőtök megpuhul.
Mikor már könnyedén szét tudok nyomni egy darab tököt a lábos szélén villával, elzárom a tüzet. Várok, amíg kicsit hűl, majd rúdmixerrel pürésítem. Ezután ízlés szerint sózom, borsozom, szintén ízlés szerinti mennyiségű chilit is keverek hozzá. A tejszínt és a tejfölt összekeverem, a levesbe teszem, habverővel elkeverem. A narancslevet is hozzáöntöm. És ezzel el is készült, persze korrigáljuk ízlés szerint az állagát zöldséglevessel, vízzel vagy akár narancslével.
Illatosra pirított tökmagot szórok a tetejére a tányérban tálaláskor, tejföllel is meglocsolhatjuk. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.