Elkészítés: A teavajat serpenyőben felolvasztom, beleteszem a megmosott, félbevágott májakat, a borsót, ami ízlés szerint lehet több is. Megfűszerezem borssal, majorannával. Sót ugye nem szabad tenni a májra, mert mindenki tudja, hogy akkor megkeményedik. Csak utólag, tálaláskor javasolt. Utána jön az átpréselt fokhagyma, ami lehet fokhagymakrém is. Ezt fedő alatt párolom addig, míg átlátszó, szaftos leve lesz a májnak, és a vajat teljesen beszívja.
A köret lehet ízlés szerint krumplipüré vagy rizs. Mi a rizst szaftosan szeretjük, ezért rakok bele tejszínt. A forró, megfőtt rizsbe beleteszem a leveskockát, teljesen megolvasztom. Majd a fűszereket és a tejszínt belekeverem. Ha krumplipürét készítek, akkor nagyon átdolgozom a krumplit, hogy ne legyen darabos, inkább krémes. A forró krumpliba teszem a leveskockát, a fűszereket, majd a tejszínt.
Tálaláskor a tányéron felhalmozom a krumplipürét, ízlésesen elhelyezem a tetején a májakat, és csöpögtetek rá a máj szaftjából. Díszítéshez pritaminpaprikát és párolt brokkolit használok, így nagyon mutatós lesz az étel, a zöldségek egészségesek, a máj pedig kitűnő forrása a vasnak, amire szüksége van a szervezetnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.