Előkészítés:
A pizzatésztát hagyjuk kiengedni. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. A füstölt sonkát, a főtt krumplit és a sajtot felkockázzuk. A piros salátát (radichio) vagy a cikóriát megmossuk, szárazra rázzuk, csíkokra vágjuk. Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát.
Elkészítés:
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta háromnegyedét, és kibéleljük vele a forma alját és oldalát. A tojást felverjük, megkenjük vele a tészta oldalait. A maradék tésztából egy hosszú rudat sodrunk, és ezt a tészta széle mentén körbefektetjük, ügyelve, hogy jól odatapadjon. A szegélyt is bekenjük tojással, és szabályos közönként egy késsel bevágjuk. A tésztát letakarjuk egy konyharuhával, és 30 percig pihentetjük. A hagymát 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a sonkát, a salátát is, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon kb. 15 percig pároljuk. A krumplit 3 evőkanál olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sonkás keveréket, és levesszük a tűzről. Belekeverjük a sajtkockákat. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A tészta alját egy villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Megtöltjük a sonkás töltelékkel, megöntözzük 1 evőkanál olajjal, és 6-7 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt teljesen megolvadjon.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.