Elkészítés: 4 tojásfehérjét, 30 dkg kristálycukrot és 10 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk, ehhez hozzáforgatjuk a 4 tojássárgából, 10 dkg darált dióból, 20 dkg lisztből és 1 csomag sütőporból összekavart masszát. Kikent, lisztezett 2 darab őzgerincformába öntjük, és 200 fokon 20 percig sütjük.
A piskótához 30 dkg kristálycukrot, 6 tojásfehérjét és 6 evőkanál forró vizet kemény habbá verünk. Ehhez hozzáforgatjuk a 20 dkg lisztből, 1 csomag sütőporból és 6 tojássárgájából összekavart masszát. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és 200 fokon kb. 10-15 percig sütjük. A megsült piskótalapot kifordítjuk a tepsiből, és hosszában kettévágjuk, majd az őzgerincformák külsejére borítjuk, és lefedjük enyhén nedves konyharuhával, hogy a piskóta felvegye az őzgerinc alakját.
A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel összefőzünk. Közben 25 dkg porcukrot és a margarint kikeverjük, majd a kettőt összedolgozzuk, és belekavarjuk a 2 citrom reszelt héját és kifacsart levét.
A két őzgerincformájú tésztát bekenjük a krémmel, majd a kihűlt piskótát ráhelyezzük, és ezt is teljesen befedjük a krémmel, majd megszórjuk darált dióval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.