A pulykamellet megtisztítjuk, fűszerezzük a sóval, a borssal, a kakukkfű felével és a fokhagymaporral.
Egy serpenyőt felhevítünk, hozzáadjuk az olajat, majd a hús minden oldalát alaposan körbe pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, pirítjuk pár percig, majd ha minden oldala színt kapott, félrehúzzuk.
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, hideg vízbe rakjuk, a vöröshagymát megpucoljuk cikkekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
Egy keverőtálba összekeverjük a mézet, a mustárt, hozzáadjuk a tejszínt, a hús alatt lévő fűszeres vajat, a kakukkfű maradékát, az alaplevet. Egyneműre keverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Egy tepsibe tesszük a húst, köré rakjuk a burgonyát, a hagymát, és a fokhagymagerezdeket. Picit sózzuk, borsozzuk, majd az egészet leöntjuk a mézes mustáros tejszínes szósszal. A tepsit letakarjuk alufóliával, és berakjuk a sütőbe. 90 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és 200 fokon további 20 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.