Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Colomba (olasz mandulás kalács) recept
recept
Mester

Colomba (olasz mandulás kalács)

90 perc
0 adag
Megfizethető
5
2014. 05. 27.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához egy nagy tálban összekeverjük az élesztőt, a tejet és 1/3 bögre kézmeleg vizet. Hozzáadjuk a lisztet, jól összedolgozzuk, és kb. 1 órát hagyjuk, hogy szépen megkeljen. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a maradék lisztet, 3 evőkanál vajat, a vanília-kivonatot, a sütőport és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, majd a maradék vajat és a kandírozott narancshéjat is hozzáadjuk, és hagyjuk kelni, hogy duplájára keljen.

Ha megkelt a tészta, kerek formába öntjük (ha Olaszországban járunk – beszerezhetünk eredeti COLOMBA (galamb alakú) sütőformát is). Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

A tetejére elkészítjük a mázat: egy tálban habosra verjük a tojásfehérjét, majd apránként hozzáadjuk a porcukor 2/3 részét, majd a mandulalisztet és a finomlisztet. Ezt a kevercset a tészta tetejére kenjük, megszórjuk mandulalapocskákkal és a maradék porcukorral.

Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 200 fokon, majd további 30 percig 160 fok körül. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Szilvás hájas recept
Recept
Mester

Szilvás hájas

110 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.03.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.