Elkészítés: A tésztához egy nagy tálban összekeverjük az élesztőt, a tejet és 1/3 bögre kézmeleg vizet. Hozzáadjuk a lisztet, jól összedolgozzuk, és kb. 1 órát hagyjuk, hogy szépen megkeljen. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a maradék lisztet, 3 evőkanál vajat, a vanília-kivonatot, a sütőport és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, majd a maradék vajat és a kandírozott narancshéjat is hozzáadjuk, és hagyjuk kelni, hogy duplájára keljen.
Ha megkelt a tészta, kerek formába öntjük (ha Olaszországban járunk – beszerezhetünk eredeti COLOMBA (galamb alakú) sütőformát is). Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A tetejére elkészítjük a mázat: egy tálban habosra verjük a tojásfehérjét, majd apránként hozzáadjuk a porcukor 2/3 részét, majd a mandulalisztet és a finomlisztet. Ezt a kevercset a tészta tetejére kenjük, megszórjuk mandulalapocskákkal és a maradék porcukorral.
Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 200 fokon, majd további 30 percig 160 fok körül. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.