A húsos füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük. A lábosba beletesszük a vajat, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Húslevessel felöntjük. A tejszínben csomómentesre keverjük az étkezési búzakeményítőt és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Sóval, oreganoval, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval és frissen őrölt, (színes) borssal fűszerezzük. A mártást jól kiforraljuk. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük, majd a mártásba forgatjuk és megszórjuk a félretett szalonnapörccel. Frissen reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.