Elkészítés: A kölest csipet sóval takarékon kb. 20 perc alatt megpároljuk a víz-tej keverékében.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A kölest kicsit hűtjük, majd keverjük össze a liszttel, a tojások sárgájával, a cukorral, a tejjel, a citromhéjjal, ízesítsük őrölt gyömbérrel. Végül óvatosan dolgozzuk bele a tojásfehérjét is.
Nagyobb teflon serpenyőben a vajat hevítsük fel, öntsük bele a masszát, várjunk 1-2 percet (kicsit hagyjuk sülni), aztán kezdjük el keverni-darabolni. Amikor már jó morzsás, pirítsuk-keverjük, amíg egy kicsit meg is pirul. A sütést végig magasabb hőfokon végezzük!
(Gáztűzhelynél használjunk hőelosztót!)
Ízlés szerint lekvárral vagy friss gyümölcsökkel tálalhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.