Morzsoljuk a langyos tejbe az élesztőt, keverjük el, és adjunk hozzá egy kiskanálnyi kristálycukrot. Megint keverjük el, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
A hagymát vágjuk apróra, majd az összezúzott fokhagymával együtt vajon pirítsuk meg. A liszthez adjuk hozzá az élesztőt, a tojásokat, a sót, 1 kiskanálnyi cukrot, az édesköményt, a rozmaringot, az apróra vágott kaprot, a csipetnyi őrölt szerecsendiót, valamint a vajon megpirított fokhagymát és hagymát. Mindezt keverjük össze, dolgozzuk sima tésztává, majd takarjuk le egy tiszta törlőkendővel.
Meleg helyen legalább 20 percig hagyjuk kelni. A megkelt tésztából készítsünk két cipót, tegyük azokat a vajjal kikent agyagcserepekbe, és további 15 percig hagyjuk kelni.
Mindkettő tetejét kenjük be vízzel, szórjuk meg napraforgómaggal, majd előmelegített sütőben 220 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg a cipókat.
Ha kész, a cserépben hagyjuk teljesen kihűlni, majd borítsuk ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.