Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén mélyen bevágom, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval megszórom. A fűszernövényeket apróra vágom, és hozzáadom az olívaolaj és szójaszósz keverékhez, majd a húst jól bedörzsölöm. Legalább 1 órát, de jobb, ha több órán át pácolódik.
Sütés előtt forró serpenyőben mindkét oldalát hirtelen átsütöm a húsnak, majd átteszem a cseréptálba /római tál/. A nyílásokban elhelyezem a hasábokra, szeletekre vágott zöldségféléket, leöntöm a
tejföl és tojássárgája keverékkel, kevés vizet vagy bort aláöntve és lefedve készre sütöm, közepes hőfokon kb. 1 óra alatt, sülés közben többször locsolgatva saját levével.
Burgonya- vagy rizskörettel tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.