Elkészítés: A cseresznyét kimagozzuk, összeforgatjuk a fahéjjal és a porcukorral.
A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a margarint az élesztővel, hozzáadjuk a többi belevalót, rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva 10 percig pihentetjük.
A tészta felét kikent 30x40 cm-es nagy tepsibe nyújtjuk, ráhintjük a zsemlemorzsát, a cseresznyét ráhalmozzuk, a tészta másik felével a cseresznyét befedjük.
Tojásfehérjével kevert tejjel megkenjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és hideg sütőbe toljuk.
A sütő hőmérsékletét 200 fokra kapcsoljuk, és kb. 30 perc alatt a süteményt megsütjük.
A tepsiben kihűtjük, szeleteljük, vaníliás porcukorral megszitáljuk és tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.