Elkészítés: A ragut azzal kezdjük, hogy 1 nagy fej fokhagymát megmosunk, majd a tetejét levágjuk. Meglocsoljuk 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal, megszórjuk őrölt borssal, és alufóliába csomagoljuk.
200 fokos sütőben 40 perc alatt puhára sütjük.
Amíg sül a fokhagyma, 3 újhagymát vékonyra karikázunk, 1 nagy pritamin paprikát is szép vékonyra felcsíkozunk, valamint 1 chilipaprikának a húsát is (magok nélkül) vékonyra karikázzuk. 5 mentalevelet felcsavarunk, és nagyon vékonyra szeleteljük.
1 evőkanál extra szűz olívaolajon a hagymát és a paprikákat 1 csipet sóval, 1 csipet csemege pirospaprikával és 1 jó csipet köménnyel dinsztelni kezdünk. 6-7 paradicsomot kicsumázunk, meghámozunk, a kezünkkel szétnyomjuk, és a paprikás alaphoz tesszük. Megszórjuk kevés barnacukorral, ismét sóval, borssal ízesítjük. 20 percen át lassú tűzön főzzük.
Ezután a megsült fokhagymából 5-6 gerezdet összenyomunk és bele tesszük a raguba. Beleöntünk még 2 csésze csicseriborsót (ha száraz, előtte puhára főzzük, 12 óra áztatás, majd 1 óra alatt fűszeres vízben puhára fő), belereszeljük fél citrom héját, 1 marék petrezselyemzölddel megszórjuk és összemelegítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.