Elkészítés: A tésztához az összes hozzávalót tálba teszem és összegyúrom. Ha nem akar összeállni rendesen, akkor tehetünk hozzá annyi tejet, hogy nyújtható legyen. 3 egyforma gombócra osztom, az egyikbe belegyúrom a kakaóport.
Ezután az almát megpucolom, lereszelem, egy lábasba teszem, ízlés szerint cukorral (ha nem túl édes az alma, akkor én 4-5 evőkanállal szoktam) és az őrölt fahéjjal közepes lángon addig főzöm, amíg az alma szétesik (kb. 5 perc).
Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtom az egyik sárga tésztát, megkenem a lekvár felével, majd megszórom dióval. Ezután a kakaós lap következik, amit megszórok nagyon vékonyan búzadarával, ráöntöm az almát, elsimítom, rákenem a lekvár második felét, majd ezt is megszórom dióval. Ezután befedem a maradék tésztalappal.
Kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, porcukorral megszórom a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.