Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát alaposan megmossuk, és hasábokra vágjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
Elkészítés: A tepsibe terítjük a burgonyát. A tojásfehérjét felverjük, és megkenjük vele a burgonyát. Megszórjuk a chilivel, őrölt borssal, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Közben a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és összekeverjük a rozmaringgal. A csirkét megmossuk, a burgonyára fektetjük. Beborítjuk a paradicsommasszával, és a burgonyával együtt még 20 percig sütjük tovább, illetve amíg a csirke megpuhul és a burgonya aranybarnára sül. A burgonya teljes sütési ideje kb. l óra. Elkészítjük a zöldbabot: megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és bő sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Serpenyőben összekeverjük a babot a citromlével, a fokhagymával, majd közepes lángon néhány percig pároljuk, amíg az ízek összeérnek. A hús és a burgonya mellé kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.