Elkészítés: A csirkemelleket kettévágjuk, majd szétnyitjuk éles késsel úgy, hogy 4 nagy szeletet kapjunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindegyikre ráterítünk, nagyságtól függően 1-2 szelet csirkemellsonkát, erre 2-3 csík piros kaliforniai paprikát, majd 2-3 levél bazsalikomot és kakukkfüvet. A csirkemelleket óvatosan feltekerjük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. 200 fokra előmelegített sütőben fehéredésig sütjük, egyszer megforgatva.
Közben elkészítjül a besamelmártás, amit sóval, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítünk, belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot, és bevonjuk vele a húst, majd kész resütjük.A sütés vége előtt pár perccel még megszórhatjuk a tetejét kevés reszelt sajttal.
A salátához valókat egy nagy tálba rakjuk, és leöntjük az alábbi öntettel: az olívaolajat összekeverjük a borecettel, csipet sóval, barnacukorral és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Jól összeforgatjuk, és a kisült, felszeletelt csirkemelltekerccsel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.