Elkészítés: A megmosott kelbimbót enyhén sós, köménymagos vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajon kicsit megpirítjuk.
A felolvasztott vajon világossárgára pirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet. Mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját, a tejfölt, a tejszínt és a reszelt sajt felét. Ízesítjük reszelt szerecsendióval és sóval, forralunk egyet rajta. A tojásfehérjét habbá verjük, és óvatosan a mártáshoz keverjük.
A rizst a szokásos módon elkészítjük.
A kelbimbó felét kikent tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártás egyharmadát, majd egy réteg rizst, majd szintén a mártás egyharmada következik, a kelbimbó másik fele, végül a maradék mártás. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.