A töltelékhez a mazsolát meglocsoljuk a likőrrel, és állni hagyjuk. A tésztához az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel és 1 ek cukorral, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 10 percig, amíg eltűnik a habja. Ezután hozzákeverjük a tojásokat és a tojássárgáját.
A keverőtálba szitált lisztet, a robotgép gyúrópálcájával, a legalacsonyabb fokozaton összeforgatjuk a sóval, a maradék cukorral és az élesztős folyadékkal. Közepes fokozaton simára keverjük 5 perc alatt, majd apránként beledolgozunk 15 dkg feldarabolt vajat. A selymes tésztát áttesszük egy olajjal vékonyan kikent tálba, és folpakkal letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Közben a diót száraz serpenyőben enyhén megpörköljük, majd felaprítjuk és összeforgatjuk a barna cukorral, a fahéjjal, valamint a durvára aprított étcsokoládéval. A mazsolát leszűrjük, és lecsepegtetjük.
A lisztezett felületen átgyúrt tésztát kb. 30 x 45 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a maradék vajjal, egyenletesen megszórjuk a diós-csokis keverékkel, majd a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük. A tekercset olajjal megkent késsel ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A csigákat egymástól kellő távolságban sütőpapírral letakart tepsibe helyezzük, és tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig, amíg közel a duplájukra nőnek.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A megkelt csigákat a sütő középső részében sütjük kb. 45 percig. Közben szükség esetén alufóliával letakarjuk. Végül a tepsiben hagyjuk hűlni kb. 5 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.