Elkészítés: A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25x35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csokoládét apróbb darabokra vágjuk, és a sütőporral elkevert liszthez keverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és tojássárgákkal. Hozzákeverjük a tejet, majd a csokoládés lisztet. Utolján óvatosan, több részletben a tojásfehérjehabot forgatjuk bele.
A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel, és a sütő középső rácsán kb. 1 órán át sütjük. Tűpróba! Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliát teszünk a tetejére.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.