Elkészítés: A szilvabefőttet egy szűrőn lecsöpögtetjük, miközben a levét felfogjuk. A gyümölcsöt ketté vagy négybe vágjuk. A tortaformát (kb. 26 cm átmérő) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
A morzsatésztához egy keverőedényben a hozzávalókat konyhai robotgéppel (habverő) finom morzsává keverjük. A masszát egyenletesen a sütőformába simítjuk, és egy evőkanál segítségével jól a forma aljához nyomkodjuk.
A piskótához egy keverőedényben a tojást a vízzel konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt és a kakaóport elkeverjük, és konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán a masszához keverjük. A masszát a sütőformában (a morzsatésztára) egyenletesen elsimítjuk. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt kb. 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Sütés után a süteményt egy kés segítségével a sütőformától elválasztjuk, a formából kivesszük. Sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a piskóta kihűlt, a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A piskótalapot egy tortatálra helyezzük, és vízszintesen kettévágjuk.
A töltelékhez a szilva levét felforraljuk, és a tortazselét elkeverjük benne. Fahéjjal ízesítjük, és a szilvát is hozzákeverjük. Kicsit hűlni (dermedni) hagyjuk.
Az alsó tortalapot a szilvapálinka felével meglocsoljuk, és a szilvás tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. Ráhelyezzük a felső tortalapot, enyhén megnyomjuk, és a maradék pálinkával meglocsoljuk.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval elkeverjük, majd kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a csokoládéforgácsot. A krém harmadával a sütemény szélét megkenjük, a maradék krémet kupolaformában a tortán elterítjük.
A marcipánmasszát kinyújtjuk, és a tortát befedjük. A marcipánt a torta széleihez simítjuk, és enyhén hozzá is nyomjuk. A marcipán nem illeszkedő csücskét összenyomkodjuk, és egy késsel levágjuk. A tortát kakaóporral hintjük. A marcipánvégekből csillagokat formázunk, és a tortára helyezzük.
Tálalásig, legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.