Elkészítés: Lefőzöm a kávét és feloldom benne az instant kávét az erősebb kávéíz érdekében. Picit hagyom hűlni.
A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a cukorral és az olajjal szintén jó habosra keverem. A lisztet és a sütőport beleszitálom a tojássárgájás-olajos-cukros masszába, hozzácsurgatom a kávét, és beleforgatom a fehérjehabot is.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy lapos nagy tepsit sütőpapírral kibélelek, ebbe öntöm a masszát, majd kanállal elsimítom, és kb. 12 perc alatt készre sütöm. Kiveszem papírostul, asztalra teszem, és hagyom kihűlni.
A krémhez egy edényben pici vizet forralok, beleöntöm a tejszínt, a cukrot, a margarint, és állandó kevergetés mellett 8 percig forralom. Lehúzom a tűzről és beleszitálom a kakaóport, amit ezután simára keverek benne. Hagyom hűlni, néha keverek rajta, majd a hűtőbe teszem dermedni.
Amikor a krém teljesen megdermedt, akkor géppel felhabosítom, selymesítem.
A tésztáról lehúzom a sütőpapírt és 3 részre vágom. Mivel elég vastagok a lapok, mindegyiket még egyszer félbevágom, így 6 db piskótalapot kapok. Az alsó lapot tálcára helyezem, és minden lapot megkenek krémmel, hagyok a tetejére és az oldalára is.
Végül fehércsokit reszelek a tetejére, és a hűtőbe teszem dermedni jó pár órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.