Elkészítés: A lime mousse-hoz egy kisebb edényben 2 tojássárgáját 2 dkg vajjal, 2 evőkanál cukorral, 1 teáskanál keményítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a reszelt héját és 2 evőkanálnyi tejet. Majd elkezdjük melegíteni, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A csoki mousse-hoz a csokoládét kockákra törjük, és gőz fölött 2 dkg vajjal felolvasztjuk, jól elkeverjük, majd hagyjuk kissé lehűlni. 2 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig, habosra keverjük, és hozzáadjuk az olvasztott csokoládéhoz.
A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a felét hozzáadjuk a csokihoz, a másik felét pedig a limehoz.
A tejszínt a vanília-kivonattal és 1 kanál porcukorral habbá verjük. A felét szintén a csokihoz, a másik felét a lime-hoz keverjük.
A kétféle mousse-t ízlés szerint poharakba töltjük a málnával, majd behűtjük minimum 2 órára, de ha 1 éjszakát a hűtőben hagyjuk, akkor a legjobb. Tehetjük egy-egy dobozba, és miután lehűlt, fagylaltos kanállal adagoljuk tányérokra. Tálaláskor díszítjük lime szelettel, málnával, mentával, és meglocsoljuk balzsamecettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.