Előkészítés: A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. Vízfürdőt készítünk.
Elkészítés: A csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük. A tojásfehérjét a cukorral, majd a tejszínt kemény habbá verjük. A nem túl meleg csokoládét óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszín- és a tojáshabbal. Hűtőbe tesszük, és 4 órát, vagy akár egy éjszakát is dermesztjük, letakarva. A gyümölcsöket értelemszerűen lecsepegtetjük (ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk), és apróbb darabokra vágjuk. Összekeverjük, rácsavarjuk a narancs levét, ráöntjük a likőrt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A habból forró vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk, tányérokra szedjük, és a gyümölcsökkel körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 539 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.