Előkészítés: A vaníliarudat kettéhasítjuk, a pépjét kikaparjuk. Vízfürdőt készítünk.
Elkészítés: A csokoládét forró vízfürdő felett felolvasztjuk. Kissé kihűtjük. A tojásfehérjét a cukorral, majd a tejszínt kemény habbá verjük. A nem túl meleg csokoládét óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszín- és a tojáshabbal. Hűtőbe tesszük, és 4 órát, vagy akár egy éjszakát is dermesztjük, letakarva. A gyümölcsöket értelemszerűen lecsepegtetjük (ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk), és apróbb darabokra vágjuk. Összekeverjük, rácsavarjuk a narancs levét, ráöntjük a likőrt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A habból forró vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk, tányérokra szedjük, és a gyümölcsökkel körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 539 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.