Elkészítés: A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük kemény habbá, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a kristálycukrot, végül óvatosan, két részletben hozzákeverjük a kakaóporral összekevert lisztet is.
A tésztát vajjal kikent, liszttel beszórt, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 Celsius-fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez vízgőz felett, kevergetés mellett megolvasztjuk a csokoládét. Egy nagy keverőtálba üssük bele a tojásokat, és szórjuk rá a kristálycukrot. Egy nagy lábasban forraljunk vizet, tegyük a tetejére a keverőtálat, majd habverővel a vízgőz felett keverjünk belőle sűrű habot. Vegyük le a gőzről, majd állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a felolvasztott csokoládét. Ha kissé kihűlt, óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá felvert tejszínt.
Ezután öntsük a kihűlt kakaós piskóta tetejére úgy, hogy a kapcsos tortaforma legyen rajta. Legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
Levesszük róla a kapcsos tortaformát, és a torta tetejét, illetve oldalát bevonjuk az olvasztott étcsokoládéval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.