Előkészítés: Előző nap felforrósítjuk a tejet. Félreteszünk a kókuszreszelékből 2 kávéskanálnyit, a többit a tejhez keverjük. Kihűtjük, lefedjük, és egy éjszakán/12 órán át áztatjuk benne. Beletördeljük a csokoládét 1,5 dl tejszínbe, és mérsékelt tűzön addig forraljuk, amíg a csokoládé egészen elolvad. A tejhez hasonlóan kihűtjük, lefedjük, és szintén egy éjszakára behűtjük (nagyon fontos, hogy jól áthűljön!).
Elkészítés: Másnap 3 külön tálban kemény habbá verjük a csokoládés tejszínt, a maradék 1 dl tejszínt, és a vaníliás cukorral a tojásfehérjét. A sima tejszínhabhoz adunk 1 evőkanál tojáshabot, és habzsákba szedjük. A maradék tojáshabot összedolgozzuk a csokoládés tejszínhabbal. Kiöblítünk hideg vízzel 4 pudingformát, 3/4 részig megtöltjük őket a csokoládés habbal, aztán a habzsák csőrét a közepükbe szúrjuk, és addig nyomjuk a habot, amíg a formák színültig megtelnek. Tetejüket elsimítjuk, és legalább 3 órára betesszük a mélyhűtőbe. A kókuszos tejet leszűrjük, a kókuszreszeléket jól kinyomkodjuk. A pudingport és a cukrot simára keverjük 2 evőkanál hideg kókuszos tejjel. A többit felforraljuk, vékony sugárban a pudingos keverékhez adjuk, majd visszaöntjük a tejeslábasba, és szelíd tűzön sűrűsödésig főzzük. Belekeverjük a likőrt, lefedjük, melegen tartjuk. Tálaláskor a formákat egy pillanatra meleg vízbe mártjuk, majd 1 nagyobb vagy 4 kistányérra borítjuk belőlük a parfét. Megöntözzük a mártással, megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, tetejüket pedig 1-1 szem meggyel és 2-2 szem levélkeszerűen félbenyitott pisztáciával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.