A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tortaformát kivajazunk-lisztezünk. A málnából kiveszünk annyit, amennyi a díszítéshez kell.
Egy kis lábasba kimérjük a vajat, csokit, cukrot, aromát, majd enyhe tűzön összeolvasztjuk őket. Ha a vaj megolvadt, félre húzzuk, addig keverhetjük, míg kézmelegre hűl (és közben habosodni is kezd a vaj), majd hozzáadjuk a két egész tojást (nem kell szétválasztani).
Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát, elkeverjük, majd belekeverjük a vajas-csokis masszát és a maradék málnát. (Igen: bele a tésztába, és el is keverjük szépen, hogy része legyen a masszának. Így biztosan nem ereszt külön levet, az íze viszont benne lesz a tésztában!)
A formába öntjük a masszát, majd 35-40 percig 180 fokon sütjük.
Még melegen rákenjük a málnalekvárt.
Amikor pedig kissé kihűlt, vízgőzön megolvasztjuk a csokit az olajjal, majd a torta tetejére kenjük. Ezután jöhetnek a málnaszemek!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.