Elkészítés: A tojássárgáját habosra keverjük a 4 dkg cukorral, apránként hozzáadjuk a lisztet, majd kanalanként a tejet, és simára eldolgozzuk. Lassú tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük, a végén hozzákeverjük a kakaót, majd kihűtjük. Közben meghámozzuk a körtéket, egy nagyobb lábasban egymás mellé állítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a forrástól számított 10 percig főzzük. Óvatosan kiemeljük a levéből, szitára téve lecsepegtetjük, majd egy tűzálló tálra rendezzük, és bevonjuk a csokoládékrémmel. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 20 percig sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, karamellt készítünk a 8 dkg cukorból és néhány csepp vízből, a körtékre csepegtetjük, azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.