A tésztához a liszteket, az édesítőszert és a sót a felkockázott vajjal összemorzsoljuk, morzsás állagúra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást és egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, rátesszük a sütőkeretet. A tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, 2-3 mm vastag lappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőkeretet. A túllógó részeket levágjuk, sűrűn megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá és beleszórjuk a száraz babot vagy a pitesúlyt.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a nehezékkel együtt leemeljük a papírt, és további 5 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt felmelegítjük, az étcsokoládéra öntjük és addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat és az édesítőszert, majd ezekkel is elkeverjük.
A kihűlt tarte tésztáról eltávolítjuk a keretet, megtöltjük a csokoládékrémmel, és hűtőbe tesszük néhány órára. Tálalás előtt friss gyümölccsel díszítjük.
Megjegyzés
A megadott mennyiség egy 24 cm átmérőjű tarteformához vagy 14 db kismértű tartegyűrűhöz elegendő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.