Elkészítés: A tortalaphoz a tojások sárgáját a cukorral 10 percig elektromos habverővel habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a vizet, az olajat és a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét. Végül a tojások keményre vert habját is óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy 25×39 cm-es tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
200 °C-ra melegített sütőben megsütjük.
A fehér krémhez a zselatint beáztatjuk a vízbe 10 percre. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral robotgéppel, lassan felöntjük folytonos kevergetés mellett a forró tejjel, és kis lángon (vagy gőz fölött) addig főzzük állandó kavarással, míg kissé besűrűsödik. Kb. 10-15 perc. A forráspontot ne érje el! Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten kavargatva áttetszőre feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez, és hagyjuk hűlni. (Hideg vízbe állítva gyorsabban hűl.)
A kihűlt tojásos krémet habverővel felverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tojásos krémmel óvatosan összeforgatjuk.
A csokis krémhez a csokoládét felaprítjuk. A zselatint ismét beáztatjuk a vízbe 10 percre. A tejet felforraljuk. A tojások sárgáit a cukorral kikeverjük robotgéppel, a forró tejjel lassan felöntjük, miközben állandóan keverjük. Lassú tűzön főzzük 10 percig, hogy kissé besűrűsödjön. Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten áttetszőre feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez. Belekeverjük az aprított csokoládét is, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt csokis krémet habverővel felverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a csokis krémmel óvatosan összeforgatjuk.
A tortalapot keresztbe kettévágjuk, majd hosszában is mindkettőt. Így négy lapunk lesz. Az egyik oldalát gömbölyűre vágtam.
A lapokat a kétféle krémmel betöltjük. A krémmel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon belőle a díszítésre is.
A kétféle csokit gőz fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére.
Oldalát csokiforgáccsal díszítjük. A díszítéshez a csokoládét felolvasztottam. Egy zsírpapírra csurgattam, amikor megdermedt, szív formákat szúrtam ki, és díszítettem a tortát vele.
A tejszínbabot keményre verjük, és habrózsákat nyomunk a torta szélére. A kész tortát hideg helyre tesszük legkevesebb 5-6 órára, de legjobb, ha hagyjuk összeérni az ízeket másnapig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.