Elkészítés: A csülköt kicsontozzuk, s tenyérnyi darabokra vágjuk, ügyelve, hogy lehetőleg egyformán jusson minden darabhoz a bőréből.
A húst bőven bedörzsöljük sóval és őrölt borssal.
A kukta aljára betesszük a lukacsos lapot, hogy a hús ne érjen a kukta aljához. A lukacsos lapra elhelyezzük a húst bőrével lefelé. A húsra rádobjuk a megtisztított, félbevágott hagymát, a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, majd rászórjuk a fűszereket. Ráöntünk 2 deci vizet, a kuktát lezárjuk, és sípolástól 30 percig főzzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a hús puha-e. Ha nem, még 5 perc sípolás.
Ha puha, kiszedjük a húst egy tálra, majd a zöldségekkel teli szaftot beleöntjük egy megfelelő nagyságú jénai tálba vagy cseréptálba. A húst szépen elrendezzük a szaft tetején bőrével felfelé.
A jénait (vagy cseréptálat) előmelegített sütőbe helyezzük, s a csülköt pirosra sütjük. Párolt vöröskáposztával és hagymás krumplival tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.