A csülökpörkölt elkészítéséhez a húst kicsontozzuk, a bőrét levágjuk. A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot. Megszórjuk 1 teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Főtt burgonyát, galuskát vagy tésztaköretet adhatunk mellé.
Nézd meg videón is, hogyan készül a Erdei Zsolt kedvenc csülökpörköltje:
Megjegyzés
Recept és fotó: Nemzeti Sport - Bajnokok reggelije
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.