A céklát vékony szeletekre reszeljük, olívaolajjal meglocsolva sütőpapíron 15 percre sütőbe tesszük, hogy chipsszerűen ropogjon.
Az avokádót szeletekre vágjuk, olívaolajon serpenyőben megpirítjuk, közben fél citrom levével meglocsoljuk, sóval megszórjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázva sós vízben megfőzzük, miután leöntöttük róla a vizet, hozzáadjuk a szeletekre vágott negyed sárgadinnyét, kevés vajjal, sóval, szerecsendióval ízesítve pürévé turmixoljuk.
A kacsamell bőrét sűrűn beirdaljuk, hogy minél nagyobb felületen süljön ki belőle a zsír – a húst nem szabad bevágnunk, nehogy kiszáradjon sütés közben. Forró serpenyőben bőrével lefelé téve sütni kezdjük – rengeteg zsiradék sül ki belőle és nem fog odaégni –, amíg sült kérget nem kap, amely magába zárja a nedvességet, szaftot. Kérgezés közben megfordítjuk a kacsamellet, de hústűvel, villával nem szabad megszúrni, mert kifolyhat belőle a folyadék. Ha a kéreg elkészült, a szeleteket bőrével felfelé fordítva tepsibe fektetjük, és 10 percre 190 fokos sütőbe tesszük. Kivéve 10 percig alufóliával letakarva pihentetjük.
A tányérra vékony szeletekre vágva helyezzük, mellé kanalazzuk a pürét, ráfektetjük a pirított avokádót és a céklachipset, a kompozíciót bogyós gyümölcsökkel, málnával, áfonyával színesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.