A kacsamellet nagyon vékony szeletekre vágjuk. A leveleire szedett cikóriát összeforgatjuk a vízitormával és a gránátalmamagokkal.
A narancsot vagy a grépfrútot meghámozzuk, és a fehér héj eltávolítása után apró darabokra vágjuk. Az olajat sóval, borssal ízesítjük, kikeverjük a lágy joghurtsajttal, majd a fahéjjal fűszerezzük.
Az előkészített hozzávalókat a fahéjas joghurtba forgatjuk. A salátát kenyérrel kínáljuk.
Megjegyzés
Ezt a vitaminokban gazdag, szem- és lélekvidító eledel előételnek, könnyű vacsorának és irodai ebédnek egyaránt tökéletes.
Maradék hideg kacsamellel is kipróbálhatod.
A vízitormát elhagyhatod vagy frissen levágott, enyhén csípős ízű zsázsával helyettesítheted.
Joghurtsajtot labneh néven keress a keleti élelmiszerek boltjában. A hipermarketekben hazai gyártású termék is kapható (pl. a Tescóban dobozos Hajdú mediterrán joghurtsajt).
Recept és fotó: Le Creuset / Trendxpress
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.