Vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet. A sajtot lereszeljük, a petrezselymet apróra vágjuk. A két tojást villával kissé felverjük.
Egy nagyobb tálban a lereszelt sajtra négy evőkanál tejfölt, három evőkanál finomlisztet, két kiskanál sót rakunk, megszórjuk kevés borssal, hozzáadjuk a két felvert tojást és a finomra vágott petrezselymet, majd jól összekeverjük. Hozzáadjuk a csirkemell-szeleteket.
Az őzgerincformát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, kibéleljük a szalonnacsíkokkal, majd beleöntjük az összekevert masszát.
A massza tetejére a szalonnacsíkokat ráhajtjuk, az őzgerincformát 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül az őzgerincben sült csirkemell!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.