Elkészítés: A kicsontozott csülökhúst kockára vágjuk. A kockára vágott húst az olajon megpirítjuk, megpároljuk. A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, hozzátesszük a kockára vágott csülökhúst, a cseresznyepaprikát. Ha a levét elfőtte, a Knorr Pörkölt Rafinéria tartalmát vízzel keverjük el, öntsük a húshoz, majd jól keverjük össze.
Lassú-közpes lángon időnként megkeverve a hús puhulásáig pároljuk. Szükség szerint a vizet pótoljuk.
Amíg a hús párolódik, elkészítjük a krumplis rétest. A megtisztított burgonyát nyersen felszeleteljük, majd a zsírban megfonnyasztott hagymával, a fűszerpaprikával, a sóval és kevés vízzel állandó kevergetés közben addig főzzük, amíg a burgonya töredezni kezd. Ekkor belekeverjük az őrölt köménymagot, a finomra vágott zellerlevelet, valamint kevés pörköltlevet a csülök párolólevéből. Az egészet lefedjük, és a tűzről levéve 15 percig hagyjuk saját gőzében párolódni.
A réteslapot vizezett konyharuhán szétnyitjuk, a burgonyát a réteslap egyik oldalára rakjuk, végeit visszahajtjuk, aztán felgöngyöljük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és középmeleg sütőben megsütjük.
Tálaláskor a krumplis rétest ferdén felszeleteljük, tálra rendezzük, majd a forró csülökpörköltet a rétes közé öntve forón tálaljuk. Tetejét díszíthetjük karikára vágott paprikával és paradicsommal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.