Elkészítés: A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, legyaluljuk. A bacont felkockázzuk, a hagymát apróra, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a hagymát, majd a sonkát. A cukkinit kicsit kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a többihez. Ízesítjük apróra vágott bazsalikommal (helyettesíthető szárítottal), sóval, borssal és szerecsendióval. Fedő alatt megpároljuk.
Ha már a cukkini megpuhult rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és hozzáöntjük a tejszínt. Addig kavarjuk, míg krémes nem lesz.
A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra. Kb 10x10-es kockákat vágunk belőle. A kockák széleit megkenjük a tojásfehérjével. A cukkinis masszából 1-1 evőkanálnyit rakunk a közepébe (elosztjuk a teljes adagot). Batyukat formálunk belőle. Az elkészült batyuk tetejét megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Paradicsomsalátával vagy csak önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.