Előkészítés: A tésztához összekeverjük a lisztet, az olajat és a sót, majd hozzáadjuk a vizet. Tésztává gyúrjuk, folpackba tesszük, 1 órán át hűtőben pihentetjük. A töltelékhez vágjuk durvára a mandulát, és a többi hozzávalóval keverjük össze. A szirup hozzávalóit felfőzzük, 5 percig forraljuk, majd a fahéjat kivesszük, és a szirupot lehűtjük.
Elkészítés: A pihentetett tésztából teniszlabda nagyságút szakítunk, a többit visszatakarjuk, mert gyorsan kiszárad. A darabka tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és tenyérnyi széles csíkot vágunk belőle. A tészta keskenyebbik végébe teáskanálnyi tölteléket teszünk úgy, hogy a tészta végén jó ujjnyi részt szabadon hagyunk. Ezt gondosan a töltelékre hajtjuk. Még egyet hajtunk rajta. A hajtás szélét vízzel összeragasztjuk. A többi tésztát levágjuk. Az így kapott rúd két végét villával összenyomjuk. Forró olajban pár perc alatt aranyabarnára sütjük. Lecsöpögtetjük róla az olajat, és még forrón a hideg szirupba mártjuk pár pillanatra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.