Előkészítés: A húst egy nagyobb tálban elterítjük. A tésztát sós vízben éppen csak puhára főzzük, leszűrjük. Kivajazzuk a sütőformát, a sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A zsemlemorzsát néhány percre a borba beáztatjuk, majd jól elkeverjük a darált hússal. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, a kissé felvert tojásokat. Hozzákeverjük a tejfölt és a petrezselymet. A szerecsendióval, a cayenne-i borssal, és ízlés szerint sóval, még őrölt fekete borssal fűszerezzük. A húsos keverék felét a kivajazott formába nyomkodjuk, és hosszában mély vájatot készítünk bele. Ebbe terítjük a szépen összefogott tésztaszálakat. A maradék hússal befedjük. Az előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük. Közben az alján összejött zsiradékot óvatosan leöntjük. Ha kész, a húst kicsit pihenni hagyjuk, kiborítjuk, langyosan szeleteljük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 365 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.