Előkészítés: Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tésztához a lágy margarint habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a citromhéjat, a tojást, a lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport, a mandulát, és a kézi robotgéppel magas fokozaton 2 percig keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni. A krémhez a mascarponét simára keverjük a túróval és a cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk. A krémet a tortalapra halmozzuk – nem kell elsimítani, maradhat kicsit hullámos a krém. A kivit és ízlés szerint mandarint, ananászt, meghámozzuk, ill. lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk, és a torta tetejére szórjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 356 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.