Elkészítés: 1. Besamelmártást készítünk: a vajat felolvasztjuk, majd 2 evőkanál lisztet pirítunk benne. Ehhez adunk annyi langyos tejet, hogy palacsintatészta állagú legyen (közben kevergetjük.) Amikor megvagyunk, hozzáadjuk a diót.
2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéből kevés cukorral kemény habot verünk, amit óvatosan, könnyedén hozzákeverünk a diós krémhez.
3. Sütőformáinkat (ami lehet szuflé vagy bármi más kisebb forma) kivajazzuk, enyhén lisztezzük, majd 3/4-ig töltjük a masszával. Ennyi massza 8-10 felfújtra elég, ha nagyjából 2 dl-es űrtartalmúak.
4. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy tepsibe 2 ujjnyi vizet öntünk. Ebbe belehelyezzük a formákat, majd 45 percig sütjük.
5. Miközben sülnek, elkészítjük a borsmentás öntetet: 2 dl tejet felmelegítünk az összetört fehércsokival. Közben a tojások sárgájához 2 evőkanál cukrot és 1 fél csomag vaníliás cukrot keverünk 2 evőkanál liszttel és 1 dl tejjel. Miután a csoki felolvadt, gőz fölé helyezzük a tojássárgás keveréket, és lassan adagolva a fehércsokis tejet, egyneművé keverjük.
6. Amikor elkészült az öntet, finomra vágunk 10-15 levél borsmentalevelet, és belekeverjük az öntetbe.
7. Amikor a felfújtak megsültek, azonnal kiborítjuk a formából, leöntjük az öntettel, és díszítjük kesudióval és vágott mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.