Előkészítés: A datolyából 3 szemet félreteszünk, a többit kimagozzuk, a húsát apróra vágjuk. Az aszalt szilvát szintén összevagdaljuk. Mindkettőt beáztatjuk a rumba. Félreteszünk 6 szép fél diót, a többit a mandulával együtt, éles késsel felaprítjuk.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és 3 evőkanál vízzel habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztet, a keményítőt, a fahéjat, a szegfűszeget összekeverjük, és a tojáskrémre szitáljuk. A tojáshab harmadával beleforgatjuk a krémbe. A diót, a mandulát, az aszalt gyümölcsöket a rummal együtt, és a tojáshab második harmadát is a masszába keverjük. Végül óvatos mozdulatokkal a maradék tojáshabot is beleforgatjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformát, belesimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 50 percig sütjük (tűpróba!). A formában hagyjuk kihűlni. A tortabevonó csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint felolvasztjuk. A tortát kivesszük a formából, és a tortát (az oldalát is) bevonjuk csokoládéval. A tetejét ízlésesen, a szeleteket kijelölve a félretett, felezett datolyával és dióval díszítjük. Hagyjuk teljesen megszáradni.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 501 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.