Elkészítés: A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütöm. Meghámozom, kicsumázom, jó 2 cm-es kockákra darabolom. Hűlni hagyom.
A diót sütőben vagy zsiradék nélküli serpenyőben néhány perc alatt kissé megpirítom, ha kihűlt, durvára őrlöm. A petrezselyemzöldet egészen finomra aprítom.
A sajtot nagyobb darabokra vágom, keverőpohárba teszem, majd hozzáadom a tejfölt, a diót (só nem kell hozzá, mert a sajt elég sós), és botmixer segítségével az egészet sűrű krémmé keverem. Alaposan megborsozom és jól átkeverem. 10-15 percre hűtőszekrénybe teszem, hogy kissé megszilárduljon.
Ezután nedves kézzel apró diónyi gömböket formálok belőle. Mindegyiket meghempergetem az aprított petrezselyemben. Tálra helyezem, és ismét hűlni hagyom.
Tálalás előtt a salátaleveleket tálra rendezem, meghintem a grillezett paprikával, majd ráhelyezem a sajtgolyókat. Friss kenyérrel kínálom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.