Elkészítés: A paprikákat 200 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütöm. Meghámozom, kicsumázom, jó 2 cm-es kockákra darabolom. Hűlni hagyom.
A diót sütőben vagy zsiradék nélküli serpenyőben néhány perc alatt kissé megpirítom, ha kihűlt, durvára őrlöm. A petrezselyemzöldet egészen finomra aprítom.
A sajtot nagyobb darabokra vágom, keverőpohárba teszem, majd hozzáadom a tejfölt, a diót (só nem kell hozzá, mert a sajt elég sós), és botmixer segítségével az egészet sűrű krémmé keverem. Alaposan megborsozom és jól átkeverem. 10-15 percre hűtőszekrénybe teszem, hogy kissé megszilárduljon.
Ezután nedves kézzel apró diónyi gömböket formálok belőle. Mindegyiket meghempergetem az aprított petrezselyemben. Tálra helyezem, és ismét hűlni hagyom.
Tálalás előtt a salátaleveleket tálra rendezem, meghintem a grillezett paprikával, majd ráhelyezem a sajtgolyókat. Friss kenyérrel kínálom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.