Legelőször a sűrített tejet karamellizáljuk meg. Ezt a műveletet előző nap csináljuk meg, mivel teljesen ki kell hűteni!
A tubusos sűrített tejet nyomjuk bele egy befőttes üvegbe, csavarjuk rá a tetejét, és állítsuk bele egy magas falú edénybe. Öntsük fel vízzel úgy, hogy teljesen lepje el a sűrített tej fölött kb. 1/2-1 cm-re. Így főzzük közepes lángon (ne lobogjon a víz, csak gyöngyözzön!)
4-4, 5 óra hosszan!
Igen, ez nem elírás, ennyi idő kell neki a karamellizáláshoz!A krémhez a pudingport és a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. (Gyakran keverjük meg hűtés közben!)A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd összedolgozzuk. 6 egyenlő részre osztjuk. (Lemértem, hogy egyenlő vastagságúra sikerüljenek a lapok).Sütőpapírból vágtam ki egy kicsit nagyobb négyzetet, mint a tepsi, majd ezen kinyújtottam a tésztát. Nagyon vékonyra kell nyújtani! Ezután ráhúztam a sütő papíron kinyújtott tésztát a tepsire, majd körbevágtam a széle mentén.180C°-os előmelegített sütőben 4-5 percig sütjük! (Figyelem! A sütési idő, sütő függő!)
Ha megsült mind a 6 lap, még melegen vágjuk le a széleit. Húzzuk le róluk a sütőpapírt. Hagyjuk hűlni.A margarint robotgéppel habosítsuk ki, majd adjuk hozzá apránként a teljes mennyiségű karamellt. Dolgozzuk össze. Ha a puding már teljesen kihűlt, ezt is adagoljuk hozzá a karamellhez, és keverjük robotgéppel teljesen egyneművé.A lapokat ecset segítségével kenjük le a rum aromával, majd kb. 3 evőkanál karamell krémet simítsunk rá egyenletesen.Ezután szórjuk meg darált dióval, majd jöhet a következő lap, amit szintén lekenünk rum aromával, krém, darált dió... stb. egészen addig, míg az utolsó lapot is rátesszük.A 6. lapra is kell rum aroma és krém, de ide már nagyon vékonyan kenjük meg, az oldalával együtt. Szórjuk meg az oldalát is, és a tetejét is vastagon darált dióval. A csokit olvasszuk meg, és tetszőlegesen csurgassuk rá a tetejére. Dermedésig tegyük hűtőbe. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.