Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy kis sóval és cukorral kemény habbá verem. A sárgáját az olajjal és a cukorral pár percig géppel keverem, majd mehet bele a többi hozzávaló, végül beleforgatom a fehérjehabot is.
A sütőt előmelegítem 175 fokra. Kapcsos 26 cm-es, zsírpapírral bélelt kerek formába öntöm a masszát, majd kb. 45-50 perc alatt megsütöm a tésztát. (Tűpróba!)
Kihűtöm, majd kiborítom, és 3 részre vágom.
A habhoz a tejszínt felverem a cukorral és a habfixálóval, majd a hűtőbe teszem.
A krémhez egy nagyobb edényben a mascarponét kikeverem a narancslével és a narancs reszelt héjával, a cukrokkal és a rummal, majd hozzáadom a zselatin fixet, és belekeverem a kandírozott narancshéjat is, ebből nem kell sok. Ehhez adom a felvert habot a hűtőből, és megkenem a tortalapokat úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítem kandírozott narancshéjjal és pisztáciával (de lehet dióval is).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.