Elkészítés: A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk a lekvárt, a lisztet, a sütőport és a vizet, a végén óvatosan a tojások felvert habját. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 5 perc után, ha nagyon égne, vegyük le 180 fokra, és lazán dobjunk rá egy alufóliát. Mivel meggylekvárt használtam sokkal sötétebb lett a piskóta. De jó volt, mert nem lett olyan édes.
Közben a krémhez a tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, és a darált és darabos dióra öntjük. Hozzáadjuk a hideg vajat és a többi hozzávalót, majd krémesre keverjük (használjunk robotgépet).
Ha megsült a tészta és kihűlt, vízszintesen kettévágjuk. Majd megkenjük a lapokat úgy, hogy a legfelső lap tetejére is maradjon krém. Ha van még, szórjuk meg dióval vagy csokireszelékkel.
Mivel én nem szeretem, ha száraz a piskóta, megkentem egy réteg lekvárral, jelen esetben meggyel. Tegyük be 1-2 órára a krém miatt a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.