Elkészítés: Hagyjuk a vajat szobahőmérsékleten meglágyulni. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a rumot, majd robotgéppel összekeverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval, majd a vajas masszához adjuk és összedolgozzuk.Cipót gyúrunk belőle, lefedjük, és fél órát pihenni hagyjuk.
A töltelékhez felhevítjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom héját és a fahéjat. Beletesszük a darált diót. 1 perc után levesszük a tűzről, és megvárjuk, míg kihűl.
Két lisztezett sütőpapír között 3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és 4 cm átmérőjű cakkos szélű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk őket, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, közepes lángon, 10-12 percig sütjük. Hagyjuk, hogy a tepsin hűljön ki.
A mázhoz összekeverjük a kakaót a porcukor felével, hozzáöntjük a tojásfehérjét és a citromlét. Simára keverjük, majd a maradék porcukrot is hozzáadjuk. Belemártogatjuk a tallérok felét, majd belenyomunk a közepükbe 1-1 diószemet. Kitámasztott, kikapcsolt sütőbe tesszük, és hagyjuk, hogy fényesre száradjanak.
Hozzáadjuk a diókrémhez a rumot/diólikőrt, a masszából teszünk minden sima korong közepére, majd a mázas korongokat a tetejükre nyomjuk. 2-3 nap állás után a legjobb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.