Elkészítés: A piskótalapokat kisütjük. 6 tojás sárgáját 6 evőkanál cukorral és 1 dl tejjel felfőzzük, ill. a zselatint is 1 dl tejjel felfőzzük a csomagon lévő utasítás szerint.
Ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A habmestert kemény habbá verjük a habfixálóval, és belekeverjük a masszát.
Egy tepsit folpack-kal kibélelünk, megszórjuk apróra vágott gyümölccsel, rásimítjuk a tejszínt, majd befedjük piskótalappal. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ha kivesszük a hűtőből egy tálcára borítjuk az egészet, és lehet szeletelni.
Én nyáron friss gyümölcsöt használok (általában sárga- vagy őszibarack), télen pedig befőttet. Lehet vele kísérletezni, tortaként is megpróbáltam már, úgy is jó volt! A két piskótalap azért kell, mert az 1 l habmesterből töménytelen mennyiségű krém lesz, így egyből két adagot is lehet csinálni, úgyis elfogy. :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.