Elkészítés: A lisztből, a margarinból, a cukorból, a tejből, az élesztőből, a vaníliás cukorból és a sóból kelt tésztát készítünk. Ha a tészta túl kemény, tehetünk hozzá még egy kis tejet. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk.
A marcipánt, a vaníliás és a kristálycukrot a vízzel összekeverjük.
A hájat kinyújtjuk 15x20 cm-esre. A megkelt tésztát 30x40 cm-eresre nyújtjuk, rátesszük a hájat és feltekerjük, majd újra kinyújtjuk, de most 40x60 cm-esre. Az így kapott süteménylapot 3 részre vágjuk, egyenként feltekerjük, majd 10 percig pihenni hagyjuk.
Ezután egyesével kinyújtjuk őket 30x120 cm-esre. Egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a marcipános keveréket, megszórjuk mazsolával, majd feltekerjük, mint egy 120 cm hosszú rétest.
Mindhárom feltekert süteményt 3 egyenlő darabra vágjuk, tepsibe tesszük, és a tetején hosszan felvágjuk, majd szétnyitjuk. A tetejét megkenjük forró birsalmasajttal (birsalmalekvárral) és vaníliás cukormázzal.
Előmelegített sütőben 200 Celsius-fokon sütjük. Mikor aranybarna, akkor jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.